دعوت از سرمایه گذاران روسیه و چین برای توسعه تجدیدپذیرها

وزیر نیرو از دعوت از شرکت های روس و چینی برای سرمایه گذاری در توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر ایران خبر داد و گفت: در توسعه انرژی های تجدیدپذیر از سرمایه گذاری داخلی و خارجی استقبال می کنیم.

به گزارش مشرق، عباس علی آبادی وزیر نیرو در حاشیه بیست وچهارمین نمایشگاه بین المللی برق در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برای عقد قرارداد به کشور چین سفر نکردیم، بلکه هدف شرکت در اجلاس بود، در این سفر نقطه نظرات خودمان را در حوزه تجدیدپذیر اعلام کردیم و از سرمایه گذاری چین در انرژی های تجدیدپذیر ایران دعوت کردیم.

وی افزود: با شرکت های زیادی مذاکره داشتیم که منتظریم پیشنهاد خود را به ما اعلام کنند و طبیعی است که در یک قاعده برد-برد با آن ها همکاری کنیم.

وریر نیرو درباره سفرهای اخیر به روسیه و چین گفت: روس ها شرکای تجاری برای ما هستند و هرکس پیشنهاد مناسب تری داشته باشد همکاری با آنها را دنبال می کنیم.

وی در ادامه درباره تامین سوخت نیروگاهی گفت ؛ با توسعه کشور و صنعتی شدن آن مصرف برق بیشتر می شود، این در حالی است که شدت انرژی مناسب نیست، یعنی به ازای هر واحد تولید ناخالص داخلی مصرف برق بیشتری داشته باشیم و این امر مساعد نیست.

وی ادامه داد: ممکن است ما در زمستان مشکل داشته باشیم، چرا که ما تامین کننده سوخت نیستیم و در حال حاضر نیروگاه های ما امکان این را دارند که انواع مختلف سوخت از جمله گاز ،گازوئیل و مازوت را مصرف کنند و نیروگاه هایی هم داریم که سوخت مصرف نمی کنند.

علی آبادی با بیان اینکه سیاست کشور در توسعه نیروگاه ها به طور جدی دنبال می شود، افزود: گرچه نیروگاه های اتمی سهم بسیار کمی در تولید برق کشور دارند،برنامه کشور این است که در توسعه نیروگاه تجدیدپذیر و سایر انواع نیروگاه ها طی دوره 5 ساله بالای 30 هزار مگاوات ظرفیت تجدیدپذیر و انواع نیروگاه ها مانند نیروگاه بوشهر را اضافه کنیم.

علی آبادی با بیان اینکه کره زمین تحت فشار جدی قرار دارد و همه کشورها باید کره زمین را آباد نگه دارند، خاطر نشان کرد: تلاش می کنیم ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر را در ایران افزایش دهیم، این در حالی است که هر کیلووات ساعت نیروگاه تجدید پذیر در سال معادل 1800 کیلو وات ساعت برق تولید می کند. بنابراین این اقدام فرصت خوبی برای صرفه جویی است و به شرایط محیط زیستی کشور کمک می شود.

علی آبادی تصریح کرد: برنامه این است در یک دوره فشرده به این هدف برسیم چرا که یک موضوع انسانی است و تاثیرات محلی و جهانی و اقلیم بر تمامی کشورها دارد.

وی درباره حقابه ایران از هیرمند گفت: هیرمند یک بحث بین المللی است که در حال مذاکره هستیم و امیدوارم این همکاری منجر به دسترسی به اهداف شود و ما به دنبال احقاق حقوق کشورمان هستیم.

وزیر نیرو با بیان اینکه در حال حاضر برنامه رگلاتوری برق توسط وزارت نیرو انجام می شود،ادامه داد: لایحه خاصی از سمت دولت به مجلس ارائه نشده است، اما در حال گفت و گو هستیم.

علی آبادی با بیان اینکه سهم انرژی های تجدیدپذیر ناچیز و کمتر از ده درصد است، تصریح کرد: سهم قابل توجهی از نیروگاه های برقابی را استفاده می کنیم، اما آن را نمی توانیم تجدیدپذیر حساب کنیم، با الگوی پذیرفته شده 1000 مگاوات سهم تجدیدپذیر در کشور است که در مقایسه با 80 هزار مگاوات ظرفیت اسمی نیروگاه های حرارتی عدد ناچیزی است

وزیر نیرو در مورد خرید برق از سندیکای تولیدکنندگان برق نیز گفت: در آینده به سمتی حرکت می کنیم که شرایط را برای پذیرش سرمایه جذاب کنیم.

وی تاکید کرد:سیاست وزارت نیرو جذاب کردن محیط کسب و کار و پذیرش سرمایه است، این روند رو به بهبود است و جای نگرانی نیست به طوریکه از سرمایه گذاران برای ورود به این عرصه دعوت می شود.

علی آبادی ادامه داد: شرایط خوبی ایجاد می شود و اجازه صادرات و فروش به صنعت و استفاده از شبکه در حد مقدورات شبکه به آنها داده می شود و دولت نیز آمادگی دارد برنامه های تجدیدپذیر را اجرا و هزینه تولید را پرداخت و در صورت عدم توانایی از سایر روش ها استفاده کند.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: ایران سازنده تجهیزاتی است که در بیشتر کشورها حتی تامین آن کار ساده ای نیست، خوشبختانه این ظرفیت ها در این نمایشگاه تجمیع شده است و.ما به اتکا این صنعتگران می توانیم آینده خوبی برای صنعت برق داشته باشیم.

علی آبادی در پاسخ به اینکه چه زمانی اساسنامه سازمان بهینه سازی انرژی به تصویب هیئت وزیران می رسد، گفت: این سوال را از مدیرعامل ساتبا بپرسید.

نظرات

captcha